søndag den 30. marts 2008

Et langtidsholdbart manifest er vedtaget – et nye universitet er født!

På seminarets tredje og sidste dag, blev manifestet for fremtidens universiteter vedtaget. Det forgik i de smukke rammer i Alexandersalen i det gamle Latinerkvarter, hvor Danmarks første universitet, Københavns Universitet, blev grundlagt for 530 år siden. Efter en weekend med mange spændende diskussioner og oplæg, har manifestet nu fundet sin endelige form, som vi mener, er realiserbart, fremadrettet og nødvendigt.

Vores tro på, at det er muligt at gøre universiteterne bæredygtige, blev blot bestyrket af weekendens sidste indslag, en temaformiddag om verdens meste bæredygtige bioteknologivirksomhed, Novozymes. Novo Gruppen har i mange år arbejdet systematisk med den tredobbelte bundlinje, som bl.a. afspejles i deres bæredygtighedsambitioner- og resultater. Moralen fra det interessante oplæg var, at man ved koordineret og målrettet indsat kan opnå imponerende resultaterne indenfor CO2 udslip, indkøb og vandforbrug. Du kan se powerpræsentationen her.

Til sidst vil vi fra Grønt Netværk gerne takke de mange oplægsholdere, workshopledere og sponsorer som er med til at virkeliggøre vores visioner om et grønnere universitet. Første skridt et taget – men der skal flere til, det manifest vi studerende fra alle landets universiteter, og fra mange forskellige fag har udarbejdet, baner forhåbentlig vejen til en national bevægelse. Vi er klar!