mandag den 3. december 2007

De 4 studenterorganisationer bag Grønt Netværk

Grøn Agenda

Grøn Agenda arbejder ud fra forbilleder på universiteter i Berlin, Barcelona og Madrid, hvor ambitiøse miljø- og bæredygtighedsprojekter er i gang. Vores vision er, at Københavns Universitet udvikler sig i denne retning. Vores vision er et universitet, som er et internationalt forbillede miljømæssigt. Denne tankegang bygger på Agenda 21 fra World Earth Summit i 92. Det er også her, at Grøn Agendas navn er inspireret fra. Tanken går på lokal handling og globalt perspektiv. Derfor vil Grøn Agenda i samarbejde med andre studenternetværk, søge at få de lokale initiativer til at brede sig til andre uddannelsessteder på tværs af landegrænser.

Tanken med Grøn Agenda er en bred forening med aktiviteter indenfor studenterpolitik, debatarrangementer og socialt samvær indenfor det grønne idegrundlag. Foreningen lægger endvidere stor vægt på det demokratiske græsrodsperspektiv.

I Grøn Agenda er alle velkomne, der kan støtte op om forenings formål.

Læs mere om Grøn Agenda på www.groenagenda.org


Studenterkomitéen for Danmarks Naturfredningsforening

I studenterkomitéen har du mulighed for at arbejde aktivt med naturforvaltning, -beskyttelse og -genopretning ud fra egne forudsætninger og hele tiden lære undervejs. Vi arbejder for en bæredygtig og varieret dansk natur både gennem oplysning og gennem praktisk arbejde ude i naturen, hvor du får mulighed for at få gummistøvlerne på og gøre en forskel. Vi er blandt andet med til at arbejde for en fredning af syv københavnske parker gennem registrering af plantelivet og kortlægge udbredelsen af flere sjældne arter på særligt udsatte steder som Stævns Klint of Vaserne ved Holte. Studenterkomitéen afholder også debataftner og konferencer for studerende og andre naturinteresserede, ligesom vi deltager i miljø- og naturdebatten gennem læserbreve og høringssvar. Ud over at arbejde for en bedre natur er det også vigtigt, at vores medlemmer lærer noget gennem arbejdet og får brugt den viden de har fået på dit studium og komitéens arrangementer er et godt sted at møde andre med samme interesser og på den måde lære biologien i praksis.

Læs mere om Studenterkomiteen på http://www.dn-ku.dk/




Foreningen af Naturressourcestuderende (FN)

Foreningen af Naturressourcestuderende (FN) er en studenterorganisation på Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Vi repræsenterer 3 bachelor- og 12 kandidatuddannelser, som operer indenfor de biologiske og samfundsvidenskabelige områder. Samspillet mellem samfund og natur har altid været et nøgleord når man forvalter naturressourcer, og det er ikke blevet mindre aktuelt, med de kolossale udfordringer verden står overfor - vores uddannelser er vitale!

Det er naturligt for FN som studenterorganisation, at deltage aktivt i Grønt Netværk – der er ingen grund til at vente med at gøre noget for miljøet, når man kan starte i dag.

Læs mere om FN på http://www.naturstud.dk/



Studenterrådet ved Københavns Universitet

Studenterrådet er de studerendes organisation på Københavns Universitet. Det er en organisation af og for studerende. Her kan du være med til at sikre vores rettigheder og forbedre vores vilkår som studerende på Københavns Universitet og på landsplan. I Studenterrådet tænker vi også i større perspektiver end de rent studieorienterede. Vi tager også ansvar for generelle samfundsperspektiver, som har indflydelse på de studerendes tilværelse - her spiller miljø en central rolle for os. Mange af verdens miljøproblemer er menneskeskabte og kan også ændres af mennesker. Derfor spiller Studenterrådet en rolle, når det handler om at sætte miljø på dagsordenen i og omkring Københavns Universitet. KU er en vigtig aktør både hvad angår materielle miljøforbedringer og når det kommer til at øge bevidstheden omkring miljø i det danske samfund. Men KU har brug for studerendes input og det kan vi give dem.

Læs mere om Studenterrådet på http://www.studenterraad.dk/