mandag den 26. marts 2007

Øko-universiteter på vej

25.03.2008

Økologisk mad i kantinen, solceller på taget og brintbiler.

Sådan ser fremtiden ud på danske universiteter, siger studerende fra alle landets universiteter i et manifest, som markerer starten på et omfattende arbejde for bæredygtige universiteter i Danmark. Manifestet offentliggøres i weekenden på Det Biovidenskabelige Fakultet ved den største grønne studenterbegivenhed i nyere tid.

I weekenden samles studerende fra landets universiteter, repræsentanter fra industrien, miljøorganisationer og folketingspolitikere til arrangementet ”Den Grønne Vej – for fremtidens universiteter” på Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet for at planlægge det videre arbejde med at gøre danske universiteter til de grønneste i Europa.

– Det nye manifest, som vi offentliggør på søndag, skal sikre, at vores nationale oprustning for at indføre bæredygtighed på de danske universiteter bliver realiseret inden for få år, naturligvis i samarbejde med universiteternes ledelse og politikere, siger Casper Mølck, filosofistuderende og talsmand for Grønt Netværk, som har taget initiativ til Den Grønne Vej.

- Vi håber, at Danmark om få år bliver foregangsland med grønne og bæredygtige universiteter, der kan inspirere andre universiteter i verden, fortsætter han.

Naturressourcestuderende fra Det Biovidenskabelige Fakultet Adam Bank Lentz glæder sig over det store engagement blandt de studerende landet over:

- Det er virkeligt fedt at opleve entusiasmen blandt studerende fra så forskellige fag som psykologi, naturressourcevidenskab og fysik. Der er mange, som er indstillede på at arbejde for at gøre universiteterne bæredygtige, siger han.

Den Grønne Vej afholdes fredag d.28 kl. 15-19, lørdag d.29 kl. 10-16 på Skovskolen i Nødebo, en del af Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet samt søndag d. 30. marts kl. 11-14 i Alexandersalen på Vor Frue Plads, København K.

Presse velkommen. Mulighed for interview. Billedmuligheder.

For yderligere oplysninger/ interview kontakt:

Kasper Mølck, filosofistuderende og talsmand for Grønt Netværk på tlf, 60 60 97 10 eller naturressourcestuderende Adam Bank Lentz på tlf. 50 57 22 80.

Eller kontakt Grønt Netværk på email grontnetverk@gmail.com.