lørdag den 29. marts 2008

Andet skridt på "Den Grønne Vej"

Efter en hyggelig aften hvor diskussionerne ingen ende ville tage, og der blev udviklet et hav af grønne ideer stod morgenen på gå- og løbeture langs Esrum Sø til inspiration med til endnu en lang dag. Fra morgenstunden blev vi konfronteret med omfanget og effekten af sustainability science som en ny og nødvendig tværfaglig disciplin ved et inspirerende oplæg af Centerdirektør ved Skov og Landskab Niels Elers Koch. I hans foredrag betonende han bl.a. kvaliteten af den forskning der føres i dag indenfor en lang række af områder – men at det desværre ikke har været normen, at arbejde tværfagligt. Som forklaring nævnte han bl.a. kompleksiteten af problemerne og den vanskelighederne ved at danne et fælles sprog.

”Ka’ det betole sej”?

Efterfølgende var der oplæg af journalist Jørgen Steen Nielsen fra Information, som gav et overblik over den grønne bølge som skylder ind over Danmark og resten af verden, herunder også de faktorer der driver det. Miljøkonsulent Niels Erik von Freisleben fortalte om COWI’s arbejde med miljøledelse og grøn rådgivning og om hvordan det påvirker virksomhedens identitet. Selvbyggeren og stifteren af Friland Steen Møller, kom med formiddagens personlige indlæg om hvordan han forsøger at minimere sin miljøbelastning. Dette indlæg gav os alle mod på at gå i gang – nu og her – for som Steen Møller sagde så er det jo sjovt og så kan det ”swarer sej”.

”Hvordan gør vi”?

Eftermiddagen var afsat til, at diskuterer de enkelte manifestpunkter mere indgående, og i de seks workshops blev visionerne meget mere konkrete og umiddelbar realiserbare. Medio april, når undergrupperne om affald, energi, byggeri, undervisning, forskning og transport har holdt deres sidste møder, vil vores ønsker og anbefalinger bliver offentliggjort her på siden.

Fantasien stimuleres af frisk luft, og derfor tilbragte vi et par timer i den fri natur med ”bæredygtige lege arrangeret af USG, inden eftermiddagens sidste session hvor de foreløbige resultater af workshopsene blev forelagt forsamlingen til stående ovationer.

Et lys er blevet tændt!

Som en del af den verdensomspændende Earth Hour, slukkede vi naturligvis lyset kl. 20-21, og mens vi hyggede os i stearinlysets skær klappede vi hinanden på skulderen. Et lys er blevet tændt på de danske universiteter.