onsdag den 26. marts 2008

Naturressourcestuderende samler ind til afrikanske studerende

Når over 7.000 løbere på søndag (den 18. maj 2008) snegler sig forpinte rundt igennem hele hovedstaden til Danmarks største maratonløb, vil der sidde folk i Afrika og håbe på, at især én særlig gruppe af deltagerne gennemfører løbet. Et halvt hundrede studerende og medarbejdere fra Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet har nemlig besluttet sig for at hjælpe afrikanske studerende til at kunne uddanne sig i Danmark. For hver kilometer de løber på søndag, går der således 500 kr. til at hjælpe afrikanske studerende igennem en af eliteuddannelserne på Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

Med den globale fødevarekrise, klimaproblemer og rydning af regnskov er der nu som aldrig før brug for, at man i 3. verdenslande får de kompetencer og den viden, der skal til, for at drive et bæredygtigt land- og skovbrug. I Danmark har vi de internationale eliteuddannelser, som kan give afrikanere og folk i andre 3. verdenslande lige præcis de redskaber, de har brug for, for at de kan få gavn af deres naturressourcer på en bæredygtig måde. Men det er vanskeligt for de fleste af dem at få råd til at studere i Danmark. Derfor kan selv en lille økonomisk håndsrækning blive den afgørende forskel, der gør det muligt for dem at uddanne sig her.

Nogenlunde sådan lød ressonnementet, da Foreningen af Naturressourcestuderende, besluttede sig for at samle studerende og ansatte fra Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet til at løbe for en bæredygtig fremtid. De seneste tre måneder har der været fællestræning for alle interesserede med afgang fra Frederiksberg Campus (tidl. Landbohøjskolen), hvor Det Biovidenskabelige Fakultet ligger.

"Når det kommer til at gøre rigtigt ondt på søndag, er det fedt at vide, at hvert eneste skridt tæller - og at mine anstrengelser også kommer andre til gode", siger Adam Bank-Lentz, Naturressourcestuderende og nu også snart maratonløber.

Han satser på, at sponsorerne Novo Nordisk A/S og HedeDanmark kommer til at hoste op med 20.000 kr. for de anstrengelser han og hans venner fra Det Biovidenskabelige Fakultet kommer til at gøre sig under løbet. Penge som Foreningen af Naturressourcestuderende vil bruge til allerede i efterårssemestret at give som legatportioner, så en lille håndfuld afrikanske studerende får mulighed for at tage en af Det Biovidenskabelige Fakultets internationalt orienterede uddannelser omkring bæredygtighed.

Nærmere info omkring løbet, træningen og uddelingen af legater:

Kontakt:

Naturressorcestuderende på Det Biovidenskabelige Fakultet Adam Bank-Lentz 50 57 22 80