fredag den 4. januar 2008

Den grønne vej for fremtidens universiteter

Den grønne vej for fremtidens universiteter – kræver fælles handling. Formålet med studenterseminariet er udarbejdelsen af et fremadrettet manifest, en række konkrete realiserbare mål, der direkte kan implementeres på universiteterne og der igennem samle alle danske universiteter om en ambitiøs indsats for det Bæredygtige Universitet.


Et vigtigt succeskriterium er desuden at definere de studerendes rolle som kvalificerede medspillere i universiteternes arbejde med bæredygtig drift og en grønnere profil. Gennem faglige indslag vil tilgængelige teknologier blive introduceret og diskuteret med områdets førende forskere og udviklere. Gennem gruppediskussioner skal idéerne yderligere konkretiseres, og relevante projekter kan efterfølgende direkte medvirke til at sikre en bæredygtig profil på landets universiteter.

På seminaret forventer vi en gruppe engagerede studerende fra alle landets universiteter, der brænder for deres universitet samt en bæredygtig udvikling, og som ligeledes har viljen til at udfordre universiteternes ledelser og sikre at vores fælles manifestet får vinger, der er stærke nok til at gøre vision til virkelighed.

Programmet byder bl.a. på oplæg af Formand for Etisk Råd Peder Agger og næstformanden i verdensorganisationen for skovbrugsforskere Niels Elers Koch, spændende workshops og inspirerende debatter.

I sidebjælken under kategorien "Seminar: Den Grønne Vej" kan du læse mere om hvordan du kommer med, de spændende oplægsholdere og meget mere.