tirsdag den 20. februar 2007

Oplægsholdere

Ingeborg Callesen

Ingeborg Callesen er forstkandidat og ph.d. i skovøkologi. Hun har forsket i jord og vandkvalitet med fokus på kulstofbinding, nitratudvaskning og skovens sårbarhed overfor klimaekstremer og udnyttelse af biomasse. I øjeblikket arbejder hun på et post doc projekt om vurdering af bæredygtighed med udgangspunkt i økologiske og økonomiske modeller ved BIO-NRG gruppen på Risø DTU, Nationallaboratoriet for bæredygtig energi.

Jacob Hartvig Simonsen

Jacob Hartvig Simonsen er direktør for RenoSam der er foreningen for de kommunale og fælleskommunale affaldsselskaber. Er uddannet cand.merc.jur og har en fortid i Kommunernes Landsforening (Miljøkontoret) og COWI, hvor han primært lavede miljø og affalds projekter i
Østeuropa for, at hjælpe landene med at klare optagelseskravene til EU. Har i det af has karrierer beskæftiget sig med miljø og miljøregulering - og har de seneste mange år været begravet i affald.

Jakob Magid

Jakob Magid er lektor på Institut for Jordbrugsvidenskab, Det Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Han har i perioden 1998-2007 været ansvarlig for SLUSE (Danish University Consortium on Sustainable Land Use and Natural Resource Management). Hans forskning er indenfor stofkredsløb i jordbrug og i byer.

Jørgen Steen Nielsen

Jørgen Steen Nielsen er uddannet biolog, men har i snart en menneskealder (siden 1985) arbejdet som journalist på miljø- og videnskabsområdet, samt som chefredaktør for Information 1995-2002. Han har for nylig stået bag artikelserien "Den Ny Grønne Revolution" der var med til at løfte danskernes øjne for klimaproblemerne og ikke mindst de mennesker og organisationer, der prøver at ændre udviklingen. Han er ydermere forfatter til bl.a. bogen Frihedens Slagmarker, modtog Cavling-Prisen i 2003 og sidst men ikke mindst medstifter af Organisationen til Oplysning om Atomkraft (OOA).

Se Jørgen Steen Nielsens præsentation her.

Karen Marie Pagh Nielsen

Karen Marie Pagh Nielsen er uddannet cand. scient. pol. og arbejder i dag som chefkonsulent og projektleder i Elsparefondens Kunderådgivning.

Niels Erik von Freiesleben

Niels Erik von Freiesleben har erfaring fra 18 år som konsulent hos COWI indenfor miljø og bæredygtighed. Han er uddannet som Civilingeniør (kemi) fra DTU i 1984 og Ph.D. i miljøkemi samme sted i 1988. Han har især arbejdet med miljøledelse i mange forskellige organisationer som EU's Miljøagentur, EU's Investeringsbank, Miljøstyrelsen, kommuner og en lang række virksomheder. For tiden er Niels Erik konsulent for Københavns Universitets strategi for bæredygtig udvikling. I fritiden er han initiativtager til og på tiende år formand for foreningen Grøn Guide i Allerød og formand for Rådet for Bæredygtig Udvikling i Allerød.

Se Niels Erik von Freislebens præsentation her.

Niels Elers Koch

Professor og Centerdirektør ved Skov & Landskab, på Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet. Samt vicepræsident i IUFRO verdensorganisationen for skovbrugsforskere og koordinator for Københavns Universitets satsning indenfor bæredygtighed: globalisering, miljø og ulande.

Se Niels Elers Koch's præsentation her.

Peder Agger

Professor ved Institut for Miljø, Samfund og Rumlige Forandringer, Roskilde Universitetscenter. Forsker og underviser i naturforvaltning og planlægning i Danmark og med en lang historie som aktiv samfundsdebattør. Bestrider en række tillidsposter bl.a. formand for Det Etiske Råd og forretningsudvalget i Danmarks Naturfredningsforening. Tidligere overvismand og formand for Naturrådet under Miljø- og Energiministeriet frem til 2002.

Se Peder Agger's præsentation her.

Sten Møller

Steen Møller, 54 år, økologisk andelsbrug, højskoleforstander, lærer på den økologiske landbrugsskole. Gældfri og affaldsfri selvbygger. Initiativtager til andelsbyen friland og bor nu på friland. Lever af, at lave byggeprojekter, flexovne, rensningsanlæg og har en omfattende foredragsvirksomhed.

Tove Enggrob Boon

Ph.D. Seniorforsker i natur- og landskabspolitik ved Skov & Landskab på Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet. Har i sin forskning fokuseret særligt på borgerinddragelse og har stor internationale erfaring som leder af tværfaglige forskningsprojekter. Projekter i DK, Europa og ulande.