onsdag den 25. juni 2008

KU slår ind på den grønne vej - er de andre universiteter med?

Grønt Netværk er begejstret for at KU har grebet bolden og nu - som det første danske universitet - præsenterer en politik for et grønnere campus.

"Jeg synes det er virkeligt opløftende, at KU går så helhjertet ind i forsøget på at nedbringe deres miljøaftryk, som politiken for Grønt Campus leder os i udsigt. Det er med stor tilfredshed, vi ser, at politikken tager fat i de områder, som studerende fra Danmarks universiteter fremhævede i Manifest for det Bæredygtige Universitet på seminaret Den Grønne Vej tidligere i år", udtaler Grønt Netværks talsmand, Casper Mølck.

Casper Mølck fremhæver bl.a. politikens incitatamentsstruktur som et eksempel til efterfølgelse. "At fakulteterne vil få tilført de sparede udgifter til energi til midler til forskning, mener jeg, er et klogt træk. Det vil give fakulteterne en god grund til at gøre alt, hvad de kan for at spare på energien. For man må formode, at universitetets fakulteter hellere vil bruge penge på at forske end på at fyre for gråspurvene", udtaler Casper Mølck.

Grønt Netværk vil nu se frem til at se en konkret handlingsplan for, hvordan de opsatte målsætninger for CO2 og energi-reduktion, samt en bæredygtig indkøbspolitik skal realiseres. Desuden vil netværket gå i dialog med universitetet om, om opstilling af målsætninger for reduktion af affalds- og vandforbrug i planerne for et grønt campus.

”Det er en stor dag i dag", siger Casper Mølck og fortsætter: "I vores optik er det her det første skridt på vejen mod at blive et CO2-neutralt universitet, som KU i dag har taget. Nu vil vi glæde os til at se Danmarks andre universiteter komme frem på banen – det kan kun gå for langsomt.”

Ingen kommentarer: