Har du lyst til at deltage i planlægningen af årets Wilhjelmkonference som en del af Wilhjelmgruppen? Wilhjelmgruppen er oprindelig et samarbejde mellem studenterkomitéerne på Københavns Universitet og Roskilde Universitetscenter. Udvalget arbejder med at planlægge den årlige Wilhjelmkonference Wilhjelmgruppen tager sit navn fra Nils Wilhjelm, der som formand for Miljøministeriets Wilhjelmudvalg var hovedmand bag rapporten "En rig natur i et rigt samfund" fra 2001, der skulle fungere som grundlaget for en national handlingsplan for biologisk mangfoldighed og naturbeskyttelse. Rapporten er til dato er et af de grundigste arbejder med at kortlægge tilstanden af Danmarks natur og miljø. Formålet med Wilhjelmkonferencerne er at gøre status over myndighedernes arbejde med rapportens anbefalinger og at arbejde videre på, at fremme de mange gode initiativer der blev fremlagt af udvalget.
Den første Wilhjelmkonference blev afholdt i november 2002 under navnet: Wilhjelm+1, for at markere året der var gået siden rapportens udgivelse. Konferencen blev arrangeret af det hedengangne Naturråd, der også stod bag Wilhjelm+2 og Wilhjelm+3. I 2006 overtog Studenterkomitéerne under Danmarks Naturfredningsforening forpligtigelsen med at videreføre Naturrådets arbejde:
2006 = Wilhjelm+5: Naturreform? - naturforvaltning, kommunalreformen og fremtiden
2007 = Wilhjelm+6: Naturen og dens forvaltning i lyset af klima-forandringerne Vi skal nu i
Studenterkomiteen på KU til at sammensætte den gruppe, der skal arbejde med dette års konference. Arbejdet går i sin enkelthed ud på at finde et inspirerende og aktuelt emne for konferencen (helst et der kan samle forskere og forvaltere), sammensætte et program, gå i dialog med mulige talere og ordførere, planlægge alt det praktiske omkring selve dagen og indgå i redaktionen af det konferenceefterskrift, som skal udgives efter konferencen. Det lyder simpelt, og det er det for så vidt også, men det kræver en hel del tid (2-15 timer om ugen over et lille års tid for en gruppe på ca. 8 mennesker). Det er ulønnet frivilligt arbejde, men det giver mulighed for at interagere med studerende fra andre uddannelsesinstitutioner, at komme i dialog med forskere og journalister og at bidrage til fortsat at få sat natur og miljø på dagsordenen.
Hvis man er interesseret i at deltage i det første møde, hvor gruppen skal sammensættes, foregår det d. 15. april 17-19 i "Musekantinen" i Universitetsparken. Kom du forsent til dette arrangement, skal du ikke tøve med at kontakte undertegnede.
Læs mere på http://www.dn-ku.dk/ eller kontakt Marie Dam Tel. +45 3532 2277 eller madam@bio.ku.dk